دستگاه شیرینگ پک (Shrink Pack) چیست ؟

شرینک کردن یا یا آنچه که به غلط مصطلح شده به نام شیرینگ پک، نوعی بسته بندی بوسیله نایلون و حرارت است که کاربرد وسیعی در صنعت بسته بندی دارد .
روشن ترین مثال از بسته بندی شیرینک بسته های ۶ عددی آب معدنی و نوشابه است، بسته بندی انواع رب، کمپوت، تن ماهی، بوسیله شیرینگ پک انجام می پذیرد.
شیرینک کردن بوسیله دستگاه های مخصوصی به نام دستگاه شرینک پک انجام می گیرد که انواع متفاوتی از دستگاه ها را شامل می گردد که هرکدام کاربرد خود را دارد.

sherink pack 3 300x200 - شیرینگ پک
دستگاه شیرینگ پک

مکانیزم کار دستگاه شیرینگ پک

مکانیزم کار دستگاه شرینک پک  به این صورت است که سلفونی مخصوصی به نام فیلم شرینک پک یا نایلون شرینک دور محصول قرار گرفته و بسته به طرف کوره هدایت پیدا می کند. در این روش بسته بندی فیلم چهار وجه از شش وجه بسته را می پوشاند و دو سر بسته باز می ماند (جای دست در دو سر پک آب معدنی را تجسم کنید).

مرسوم ترین راه بسته بندی کالاها بعد از تولید گذاشتن آن درون کارتن و یا شیرینگ کردن آن است. با توجه به گرانی کارتن، عدم مقاومت کارتن در مقابل رطوبت، آسیب پذیری زیاد کارتن در مقابل جابجایی مکرر، کثیف شدن و جذب سریع گرد و خاک و آلودگی در هنگام انبار داری، تولید کنندگان را به سمت بسته بندی بوسیله دستگاه شرینک پک سوق داده است.

برای بعضی از کالاها تولید کنندگان از تلفیق کارتن و شیرینگ با یکدیگر استفاده می کنند. بدین شکل که کالا را ابتدا در کارتن گذاشته و سپس آنرا شیرینگ می کنند، به این شکل محصول از حفاظت بالایی در هنگام جابجایی و انبارداری برخوردار می شود.

نوشته مرتبط
تفاوت شرینک ، شیرینک ، شیرینگ ، شرینگ

مشخصات فنی دستگاه شیرینک پک

دستگاه شرینک پک معمولا از یک تیغه دوخت و برش، دستگاه نوار نقاله و کوره گرمایی تشکیل می شود.
بعضی از انواع شیرینگ پک فاقد تیغه دوخت بوده و فیلم شیرینک به دور بسته پیچیده شده و دوسر آن به روی هم می افتد و هنگام عبور از کوره در زیر بسته به هم می چسبند. به این نوع از دستگاه ها اورلپ گفته می شود که سرعت بالایی (حدود ۲۰ بسته در دقیقه) دارد  و معمولا شرکت های تولید کننده نوشابه و آب معدنی به خاطر تولید بالا از این نوع استفاده می کنند.

sherink pack 2 - شیرینگ پک
دستگاه شرینک پک

به طور کلی ماشین بسته بندی شرینک از نظر نحوه عملکردی در دو مدل دستگاه شیرینگ پک نیمه اتوماتیک (با سرعت ۱۵۰ تا ۱۸۰ بسته در ساعت) و دستگاه شیرینگ پک اتوماتیک (با سرعت ۴۵۰ تا ۶۰۰ بسته در ساعت) ساخته می شود.

بعضی از مواقع نیز دستگاه ها را بسته به سوخت کوره (روش گرم شدن نایلون شرینک) تقسیم بندی می کنند. که شامل دستگاه های برقی، گازوئیلی (که دیگر از رده خارج شده و تولید نمی گردد) و شیرینک گاز سوز و یا تلفیق گاز و برق که به شیرینگ پک دوگانه سوز معروف هستند می باشد.

بسته به ایعاد کوره، دستگاه شیرینگ پک قابلیت بسته بندی انواع محصولات را دارا می باشد. به طور مثال شرینک کردن انواع لوازم التحریر و کتاب و CD تا بسته بندی کولر های بزرگ آبی، یخچال فریزر، اجاق گاز و ماشین لباسشویی بوسیله این دستگاه امکان پذیر است.