دستگاه های پرکن در مدل های متنوعی تولید می شوند. از دستگاه پرکن پودری گرفته تا پرکن مایعات ( دستگاه پرکن مایعات غلیظ ، پرکن مایعات رقیق ) و … همگی در بخشی از صنایع کاربرد دارند.
اسپری پرکن
دستگاه اسپری پرکن به دو صورت نیمه خودکار و خودکار تولید می شوند. تفاوت این دو نیز مانند سایر دستگاه ها در وظیفه اپراتور با دستگاه مورد نظر است. معمولا در دستگاه های خودکار اپراتور کار خاصی در طول فرآیند انجام نمی دهد و تنها به نظارت و یا نهایت فراهم نمودن مواد برای انجام تولید ختم می شود.
پرکن اسپری در بسیاری از صنایع از جمله غدایی، بهداشتی و رنگ کاربرد دارد. تعداد نازل پرکن بسته به نوع دستگاه متفات است و می تواند ۳ ، ۵ و یا تعداد بیشتری را بر اساس تیراژ شامل شود. معمولا در دستگاه اسپری پرکن نحوه عملکرد پرکن به صورت پنوماتیک و توسط باد می باشد که تغذیه آن با یک کمپرسور انجام می گیرد .
کاربرد دستگاه اسپری پرکن
به دلیل گسترش استفاده از اسپری و افشانه ها بسیاری از تولید کننده ها محصولات خود را در این قالب تولید می کنند. شاید بیشترین کاربرد اسپری پرکن در خوشبوکننده ها باشد. قرار گرفتن مایع معطر با مخلوطی از گاز ضمن راحت تر استفاده شدن سبب مصرف بهینه آن نیز می شود. تولید کنندگان رنگ نیز بخشی از تولید خود را به صورت افشانه عرضه می کنند که کاربرد خود را دارد. امروزه بسیاری از مایعات پزشکی نیز در قالب اسپری عرضه می شود، برای نمونه می توان به اسپری های بی حسی و اسپری آسم و… اشاره داشت.
پرکردن اسپری حشره کش، اسپری ضد عفونی، مواد شیمیایی، اسپری گاز و … بخش دیگری از کاربرد دستگاه اسپری پرکن است.